vineri, 29 ianuarie 2010

:) De la un suflet micut catre toate sufletele:)


In seara asta, as vrea din tot sufletelul meu mic sa va pot transmite la toti o stare frumoasa, vesela:) daca as putea as incerca sa v-o pun cu manuta mea in sufletele voastre:P

Ma tot gandeam..unde este problema de ce majoritatea pe care ii intalnesti pe strada, la birou, peste tot, poate si acasa..toti..au fetzele picate, nu mai au acea fatza frumoasa...nu neaparat sa zambeasca, pentru ca sunt probleme urate peste tot unde te uiti. Si poate am unul dintre raspunsuri, nu stiu, poate o sa imi spuneti voi mai departe..
      Pornind de la vorba asta..."Cu cat oamenii se pierd in "politeturi" si "bune maniere" cu atat se pierde simplitatea, frumusetea naturala si zambetul omenesc." poti trage concluzia ca problema ar sta in societatea care impune reguli din ce in ce mai incorsetate si lipsite de personalitatea fiecaruia..aici trebuie spus ca acea simplitate frumoasa si naturaletea care ar trebui sa fie prima natura a noastra..nu inseamna ca omul trebuie sa fie nesimtit, in nici un caz nu ma refer la asta. De ce oare daca te uiti la o poza cu oamenii de alta data...vezi acea frumusete exterioara ce nu este din cauza ruj'ului and gloss..sau mascara de nu stiu care sau numai stiu eu ce fond de ten..ori mai stiu eu ce imbracaminte sexy(ca sa nu spun porn). De ce oare? cat la suta din oamenii de atunci dadeau divort si cat la suta in ziua de azi?
Foarte rar mai intalnesti in ziua de azi oameni echilibrati din toate punctele de vedere, cei mai multi ai zice ca sunt brichete electrice. In vechime, viata era simpla si pasnica, oamenii aveau rabdare, dar acum toti sunt scantei(chiar si eu recunosc faptul ca uneori ma aprind repede dar incerc sa fiu atent daca se poate tot timpul). Nu rabda sa le spui nici un cuvant,din nimic incep certuri.
   Daca oamenii ar sti sa fie simpli, frumosi datorita sufletului, nu i-ar mai sufoca problemele interioare ajungand la o neliniste permanenta, depresii..etc, luand medicamente pentru suflet, devenind legume.
Inainte , viata oamenilor valora mult, era scumpa, sincera, plina de respect.Lucrurile materiale erau ieftine, astazi din nefericire, lucrurile s-au schimbat....pe viata nu se mai pune pret iar bunurile materiale s-au scumpit si se scumpesc enorm de mult.
Eu am invatat o vorba...Nu spune niciodata “nu se poate” ci incepe cu “sa vedem”..nu cred ca este imposibil sa reusim sa traim asa..si motive sunt 1000 ..mie unul mi-ar place foarte mult sa am acea viata linistita pana la adanci batraneti alaturi de (viitoare) iubita mea sotie si (viitorii) copii..avand si eu job ul meu personal sau chiar si un loc de munca dar sa fie acel loc de munca unde sa fie locul meu, bucurandu-ma de viata si bucurandu-ma ca am lasat ceva in urma, ca nu am trait pe pamant doar pentru bani, lux si sex.
Viata e scurta, profitati la maxim de ea si ganditi matur,nu va lasati impresionati de problemele cotidiene pentru ca o sa ajungeti la sfarsit sa va dati seama ca toata viata ati dus-o doar in sufletul vostru si la munca.
Revin cu noi insemnari si idei din sufletul meu in curand:) Pana atunci va urez tuturor sa fiti fericiti, va imbratisez pe tooti:)  >:D<

7 comentarii:

  1. De cand lumea exista oameni cu fete picate, mereu au existat griji, doar ca nu existau bloguri pe care sa se puna intrebari retorice la care nu se vor gasi raspunsuri. Societatea noi o alcatuim, noi ne impunem reguli, dar nu cred ca din aceasta cauza avem mereu fetele picate si obosite. Probabil si in trecut lucrurile au stat la fel, doar ca nu era atat de mediatizata aceasta chestie si existau mai putine persoane care sa aiba acces la educatie, in lipsa de educatie nimeni nu observa cum cei din jur aveau fete picate. Crede-ma...si in trecut existau oameni cu fete picate, gandeste-te la sclavi, gandeste-te la taranii dependenti de boieri. Mereu au existat categorii si categorii de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer ai scos din context..daca ai fi citit mai cu atentie sa intelegi partea profunda a lucrurilor, poate m-am exprimat eu mai putin bine..dar ce am vrut sa arat este ca era vorba de frumusetea aceea curata ce era pe fata majoritatii pentru ca erau curati la suflet si nu ca in ziua de azi, si aceia care erau asa nu aveau acea fatza picata..sa se vada rautate...da, si acei oameni aveau greutati foarte multe si erau si tristi dar nu asa ca azi..depresie....nu, nu e una si aceeasi.:) acum poate am reusit sa ma exprim mai bine..

    RăspundețiȘtergere
  3. @ifeelsodifferent: Reciteste ce a scris Alex. Ai inteles (sau vrei sa intelegi) gresit. Nu e vorba de fete picate (initial credeam ca ai gresit si ai vrut sa spui pictate) ci despre superficialitate. Ce a vrut Alex sa spuna (presupun destul de bine pentru ca il cunosc) e ca oamenii din zilele noastre constientizeaza prea mult problemele si grijile si se lasa rapusi de ele. In trecut poate erau fete picate asa cum spui tu dar nu se auto-victimizau din cauza lor.
    Doar pe bloguri se pun intrebari retorice? O spui pe un ton de parca numai tampitii isi pun intrebari retorice. Ce, tu nu ti-ai pus niciodata??

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos Alex ,iti impartasesc parerea .

    RăspundețiȘtergere
  5. pe fata se citeste sufletul omului.. dar atunci cand omul isi pierde sufletul, cand materialul e mai important decat spiritualul, cand mentalitatea secolului 21 e mai cruda decat Inchizitia secolului 18, cand educatia se mediatizeaza la stirile de la ora 5, cand mergi pe strada si esti doar unul in plus in multime.. cum isi pastreaza omul sufletul neatins in conditiile astea? realitatea e violenta si nimeni nu ne invata sa simtim si sa putem construi ceva frumos inlauntrul nostru.. oricat ne-am dori.. cu o floare nu se face primavara.. iar poluarea nu lasa florile sa rasara..

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate in anumite privinte:) intr-adevar s-a intamplat ce nu trebuia cu generatiile astea..dupa anii 90'..adultii(parinti) abia iesiti dintr-o incorsetare unde nu au avu voie sa arate cine sunt, personalitatea fiecaruia...dupa asta am urmat noi, generatia copiilor acelor paritni..si a trebuit sa ne descurcam singuri pt ca in general nu ni s-a spus totul normal si firesc..unele subiecte au fost tabu..asa ca de aici si problele noastre..iar daca noi o sa mergem doar pe ceea ce am experimentat si nu o sa ne uitam la cei care au reusit in viata asta sa fie cum trebuie si normali..atunci o sa fie mai departe rau. Din ce in ce mai rau..nimeni nu ne-a invatat sa ne aparam in fata la toate..asa ca trebuie sa fim atenti si sa nu repetam greseli sau sa le ducem mai departe. Multumesc mult pt ca ai coment la mine pe blog:) >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu o floare nu se face primavara da cand sunt macar doua..poti avea o mica speranta..si nu uita ca speranta nu moare niciodata:D acu depinde..una sau doua...

    RăspundețiȘtergere

spune'ti parerea te rog frumos:) poate mai invat ceva din ce imi spui